F Dışardan Almak Yerine Evde Yapabileceğiniz 5 şey - Hey, Buradayım

POPULER

sPONSOR vE rEKLAM

28 Eylül 2018 Cuma

Dışardan Almak Yerine Evde Yapabileceğiniz 5 şey


Bazı alışkanlıklarınızı değiştirerek daha tasarruflu olabilirsiniz. Kolaya kaçmayıp kendiniz yapacağınız her şey sizin için kar.
Evde Yoğurt Yapın
Her evde en çok tüketilen yiyeceklerden biri de yoğurt. Markette satılan kimyasal yoğurtlar hem sağlığınıza zararları hem de fazla para harcamanıza neden oluyor. Fakat evde yoğurt yapmak mümkün. Sağlık açısından da oldukça faydalı olan yoğurt için yapmanız gereken tek şey süt almak. Organik alacağınız sütü kaynatıp kolay bir şekilde yoğurt elde edebilirsiniz. İsterseniz koca bir tencere yapacağınızı yoğurdu bitene kadar tüketebilirsiniz. 
Poğaçaya Para Vermeyin
Sabah işe gidiyorsunuz ve bazen kahvaltı yapmaya vaktiniz olmuyor. Dışarıdan poğaça, simit alırım ve kahvaltımı yapmış olurum diyorsunuz. Fakat bunu her gün yaptığınızı düşünün. Yani neredeyse her gün, güne para harcayarak başlıyoruz. Bunun önüne geçmek mümkün, tıpkı yoğurt gibi. Evinizde yapacağız poğaçayla sağlıklı bir şekilde kahvaltı yapabilirsiniz. Evet bunu her zaman yapmak mümkün olmuyor ama hafta sonları birkaç saatinizi buna ayırabilirsiniz.
Salçanızı Kendiniz Yapın
Evde çok kullanılan ürünlerden biri de salça. Yazın domateslerinden elde edeceğiniz salçayla eski günlerinizi de hatırlamış olacaksınız. Çünkü neredeyse hepimizin evinde yazdan kışa hazırlık olarak salça yapılmıştır.  Biraz zahmetli olsa da kışın taze domatesten yapılmış salçayı yemenin tadı çok başka oluyor. 
Deterjana Çok Para Harcamayın
Evde gıda dışında en çok para harcanan yerlerden biri temizlik ürünleri. Buraya fazla para harcamanız normal çünkü temizlik yapmak gerekiyor. Fakat her ürünü almak yerine bazı durumları değerlendirmeye alabilirsiniz. Biraz ağır koksa da arap sabunu bir çamaşır suyu gibi temizliyor. Fiyatı da oldukça uygun olan arap sabununa soda ve limon tuzu ekleyerek istediğiniz hijyeni elde edebilirsiniz.
Kişisel Bakım Ürünlerinden Kaçın
Makyaj temizlemesiydi, gece nemlendircisiydi derken kişisel bakım ürünlerine oldukça para harcıyoruz. Yüzüme sürdüğümüz kimyasallar cildimize de oldukça zarar veriyor. Fakat evde kendi kişisel bakım ürününüzü yapmanız mümkün. Küçük bir örnek vermek gerekirse Türk kahvesini suyla karıştırın ve yüzünüzü ovarak masaj yapın. Birkaç dakika sonra yüzünüzü yıkayın. Farkında olmadan gözeneklerinizin açıldığını gözlemleyeceksiniz. Hem de bunu oldukça doğal bir yöntemle adeta beleşe yapacaksınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder