F Mobilya Mağazası Açmak ve Maliyeti - Hey, Buradayım

POPULER

sPONSOR vE rEKLAM

29 Eylül 2018 Cumartesi

Mobilya Mağazası Açmak ve Maliyeti


Yeni bir mağaza – dükkan kurmak isteyenler için güzel bir fikrimiz var. Hepinizin bildiği ancak yoğunlaşma sıkıntı yaşadığı ve kar marjı gibi konularda bilgi sahibi olmak istediği Mobilya Mağazası Açmak hakkında güzel bir rehber hazırladık. Hadi hep birlikte mobilya mağazası açmak konusunda sizlere hazırladığımız rehbere göz atalım.
Öncelikle neden mobilya mağazası işine girmeniz gerektiğini anlatalım.
Bu iş kolunda çok ağır çalışma şartları bulunuyor gibi görünebilir ancak çalışan çoğu zaman siz olmuyorsunuz. Mobilya mağazası açtığınız zaman günde en fazla 5-10 gibi düşük sayılarda müşterilerle ilgilenirsiniz. Eğer mobilyaları da seviyorsanız bu sektör bizce tam size göre. Sektörün en büyük avantajları ise günde 1 satış bile aylık harika kazançların oluşmasını sağlamaktadır. Mobilya mağazalarında kar marjı çoğu zaman yüzde 40‘a yakındır. En düşük mobilya takımının 3-4 bin lira olduğunu düşünürsek eğer Mobilya Mağazası Açmak isteyenlerin kapısında çok karlı bir iş fırsatının olduğu ortadadır.

NASIL AÇILIR

Mobilya Mağazası Açmak
Mobilya Mağazası Açmak
Mobilya mağazası açmak için öncelikle mağazanızı kuracağınız bir dükkan bulmalısınız. Dükkan bulmaya çalıştığınız vakit mobilya mağazanızın minimum 150 metrekare olmasına dikkat edin. Ayrıca mobilya mağazanız zamanda stok yapmaya başlayacağı için deposunun olduğu bir dükkan bulmak sizi uzun vadede rahatlatacaktır. Mobilya mağazaları şehir içerisinde olduğu gibi şehir dışında da olabilir, bu konuda ciddi bir sınırlama yok. Ancak şehir içerisinde olmanız tabii ki rakiplerinize göre sizi ön plana çıkartabilecek bir faktör. Şehir dışında mobilya mağazanızı kuracaksanız eğer kiranız daha düşük olacağı için 2 katlı dükkanlara da göz atabilirsiniz. Mobilya mağazaları ne kadar büyükse o kadar müşteriniz dükkanda kalır ve size olumlu bir geri dönüş sağlama şansı artar.
Dükkanınızı belirledikten sonra öncelikle ruhsatınızı çıkartmanız gerekecek. Bulunduğunuz bölgenin belediyesine giderek
1. Nüfus Cüzdan Fotokopisi (2 Adet)
2. Vergi Levhası(En Son Yılın Tasdikli)
3. Kira Kontratı(Noter Tasdikli)
4. Kat Sahiplerinden Muvafakatname (Noterden)
5. Ortak Açılacak İse Ortaklık Senedi
6. İşyeri şirket adına açılacak ise ; · Ticaret.Sicil Gazetesi · Faaliyet Belgesi
7. İskan Belgesi (İmar Md.’Den)
8. İşyeri Devir Alınacaksa Devir Sözleşmesi ) belgelerini sunmanız gerekecek. Tüm bu belgelerle birlikte ruhsatınızı sorunsuz bir şekilde alabilirsiniz.
Ruhsat için gerekli belgeleri temin etmek ve ruhsatı almak için yaklaşık olarak 2-3 bin lira tutarında paranız gidecektir.

NE KADAR PARA LAZIM

MOBİLYA MAĞAZASI AÇMAK
MOBİLYA MAĞAZASI AÇMAK
Mobilya mağazası açmak isteyenlerin genellikle ilk sordukları soruların başında “ne kadar para lazım” geliyor. Öncelikle bu konuda bir kesinlik belirtelim, 20 bin lira ile de mobilya mağazası açabilirsiniz, 500 bin lira ile de. Mobilya mağazalarında maliyet sınırı yoktur, çünkü dilediğiniz kadar mal stoku yapabilirsiniz. “Ben mal stoklamayacağım” derseniz eğer 150 metrekarelik bir dükkanda minimum 60 bin liralık mobilya malzemesi bulunduğunu unutmayın. Ayrıca dükkanın dekoru, resmi belgeleri gibi giderlerle birlikte minimum 90 bin liraya ihtiyacınız doğacak.

TESLİMAT

NAKLİYAT
NAKLİYAT
Mobilya mağazalarında teslimat ve kurulum süreci büyük önem arz etmektedir. Mobilyaları güvenli bir şekilde müşterinin evine götürmek ve sorunsuz bir şekilde yerinde kurulum yapmak size artı puan kazandırır. Mobilya mağazalarının tümü bu işlemleri yapar ancak herkesin doğru dürüst yapmadığını ifade etmek gerekir. Bu nedenle nakliye ve kurulum işlerini başkalarına vermek yerine siz yaparsanız en azından müşterinizin sizden memnun kaldığı konusunda aklınızda soru işareti kalmaz. Bir nakliye aracı ortalama olarak size 40 bin liraya mal olacaktır. Masraflar kalemine bunu ek olarak yazmanız gerekiyor.

MOBİLYA MAĞAZASI AÇACAKLARA TAVSİYELER

MOBİLYA MAĞAZASI AÇMAK
MOBİLYA MAĞAZASI AÇMAK
  • Dükkanınızın şehir içinde olması size büyük bir avantaj sağlar
  • Sık sık reklam yapmayı unutmayın, insanlar sık sık mobilya değiştirirler ve farklı fikirlere açıktır.
  • Mobilya mağazanızın dekorasyonu önemlidir. Bir profesyonelden bile yardım alabilirsiniz.
  • Fiyatlarınızı belirlemek için rakiplerinizi kontrol edin. Onlardan çok ucuza da çok pahalıya da satmamaya çalışın. Çünkü size gelen bir müşteri, muhtemelen sizden sonra rakibinizin fiyatlarına da göz atacaktır.
  • Farklı mobilya modellerinden çok fazla stok yapmayın. Teşhir için ise 1 adet bulundurabilirsiniz. Farklı şeyler isteyen müşterileriniz daima olacak.
  • Güleryüzlü bir personeliniz yoksa kesinlikle işe -1’de başladığınızı unutmayın.
  • Mobilyanın kurulumu ve eve taşınması konusunda her türlü yardımı eksik etmeyin.
  • Mobilya mağazanızda hem erkek hemde kadın personel bulundurmaya özen gösterin.
  • Mağazanıza gelen her müşteriye ikramda bulunun ve onların içeride daha fazla vakit harcamasını sağlayın. Yapılan bir analize göre, bir dükkanda müşteri ne kadar uzun kalırsa o kadar daha fazla harcama yapma olasılığı artış göstermektedir. Bu sizin ilk kuralınız olmalı.
  • Mobilyalar genellikle bir ihtiyaç değil zevk için değiştirilir. Bu nedenle sizin gerçekten piyasada aranan mobilyalara sahip olmanız ve sezon trendlerini takip etmeniz gerekir. Eğer 100 tane mobilya modelini dükkana koyar ve 1 yıl o malları hiç değiştirmezseniz iş yapamazsınız. Bir üründen çok fazla stoklamak yerine farklı farklı ürünlerden azar azar stoklayın.
  • Kesinlikle sigorta yaptırın. En küçük kıvılcım bile tüm sermayenize zarar verebilir ve en çok yangın çıkan işyerleri böyle mağazalardır unutmayın.

NE KADAR PARA KAZANIRIM

Mobilya mağazalarında kar marjı gerçekten çok yüksektir. Kısaca ifade etmek gerekirse birçok mobilya mağazası ayın yarısını siftah yapmadan kapatsa dahi mutludur, çünkü mobilya mağazalarında kar marjı düşündüğünüzden daha yüksektir. Orta halli bir mobilya mağazasında bulunan ürünlerin ortalama kar marjı yüzde 40‘ın üzerindedir. Ancak rekabetin yüksek olduğu sıradan bazı ürünlerde kar marjı yüzde 20civarına düşmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder