F Kısa Sürede Nasıl Borç Kapatılır Ve Para Birikir ? - Hey, Buradayım

POPULER

sPONSOR vE rEKLAM

26 Eylül 2018 Çarşamba

Kısa Sürede Nasıl Borç Kapatılır Ve Para Birikir ?



Elbette para biriktirmek için bir plan yapmak gerekiyor. Özellikle borcu olanlar için plan yapmadan para biriktirmek çok zor. Ama bir plan çerçevesinde bunu başarmak mümkün ve Morgan Woods isimli iki çocuk annesi kadın bunun kanıtı.
Morgan, kirada oturdukları evin satışa çıktığını öğrendiğinde ve taşınmak için kenarda parası olmadığı gerçeğiyle yüzleştiğinde, etrafındakilerden borç almak durumunda kaldı ve ani gelişen durumlar için para biriktirmesi gerektiğinin de farkına vardı. Üstelik kredi kartı borçları ve kredi borçları da bulunuyordu. Hem borçlarını kapatmak hem de para biriktirmek için bir plan yapmalıydı ve bunu başardı. Bir yılın sonunda 4 bin pound borcunu kapattı ve 10 bin pound biriktirdi. Peki bunu nasıl yaptı?

Gelir Gider Karşılaştırması

Genç kadın eşiyle birlikte tüm harcamalarını bir yere yazdı ve tatil gibi büyük harcamaları olmadığı halde ihtiyaç dışında çok fazla şeye para harcadıklarını fark etti. ( Sizin için hazırladığımız aylık BÜTÇE DEFTERİ’ni kullanarak siz de kolayca gelir gider karşılaştırması yapabilirsiniz)

İhtiyaç Dışı Harcamaları Azaltma

Küçük ve önemsiz gibi görünen harcamalar birleştiğinde büyük bir tutar edebiliyor. 3-5 lira harcanan abur cuburları her gün aldığınızı düşünün ay sonunda ne kadar ediyor? Ve bunun gibi gözden kaçan tüm harcamaları…
İşte Woods ailesi de bu küçük gibi görünen gereksiz harcamalardan arınma yolunu seçti.
Aylık 400 pound olan market alışverişini yarıya düşürdüler. Artık bir ayda 200 pound'dan fazla market alışverişi yapmama kararı aldılar ve bu kararı caymadan uyguladılar. Market harcaması yapmak yerine o parayı kenara koydular.

Alışveriş Stratejisi Oluşturma

Alışveriş sırasında kendini kaybetmek, hiç lazım olmayan şeyleri eve doldurmak hem israf hem cebe zarar. Alışveriş zaaflarınızı tespit ederek akıllıca alışveriş yapmaya başlarsanız hayatınızda çok şey değişir.
Morgan ve eşi de alışverişten önce indirimleri, promosyonları takip etmeye, indirim çeklerini doğru zamanda doğru şey için kullanmayı alışkanlık edindiler.

Gereksiz Eşyalardan Kurtulma

Bu zamana kadar düşünmeden aldığınız ve hiç kullanmadığınız eşyaları bir düşünsenize, bir gün giyerim diye alınan kıyafetler, sırf vitrinde güzel duruyor diye alınan aksesuarlar, hatta hediye gelen kahve fincanları… Bunları paraya dönüştürmek iyi olmaz mı?
Morgan, gereksiz gördüğü eşyaları internetten satışa çıkardı ve bunları paraya dönüştürdü. The Sun’a yaptığı açıklamada da bir tavsiyesi var:  "Alışveriş faturanızı azaltın, yemek planlaması yapın, indirimli ürünleri takip edin, internetten ihtiyaç duymadığınız eşyaları satın. Mutlaka bir plan yapın ve plana sadık kalın. "

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder