F Mobilya Atölyesi Açıp Para Kazanmak - Hey, Buradayım

POPULER

sPONSOR vE rEKLAM

29 Eylül 2018 Cumartesi

Mobilya Atölyesi Açıp Para Kazanmak


Türkiye’de mobilya sektörü her yıl büyüme kaydetmektedir. Bu sektöre giriş yapmanın en kolay yolu ise Mobilya Atölyesi Açmaktır. Mobilya atölyesini nasıl kurulur konusunda bilgilere ihtiyacınız varsa işte sizler için hazırladığımız harika bir rehber…

Öncelikle mobilya atölyesi açmak için bir ustaya ihtiyacınız olacağı konusunu kesinleştirelim. Mobilya atölyelerini bu sektöre daha önce girmemiş biri açamaz, açsa dahi çalışamaz. Eğer ben bu sektöre gireceğim ama mobilyalardan anlamam diyorsanız siz sadece yatırımcı pozisyonunda kalırsınız. Bir mobilya ustanız varsa eğer siz işin başında dururken, ustanız çalışır.
Mobilya ustası konusunu hallettikten sonra dilediğiniz gibi bir mobilya atölyesi açabilirsiniz. Mobilya atölyelerinin 4 adet makineye ihtiyacı bulunmaktadır. Bu makineler Anadolu’da genellikle Gaziantep‘te üretilmektedir. Gaziantep‘te bulunan sanayi şirketleri tarafından üretilen bu mobilya atölyesi makinelerinin ortalama fiyatı 40 bin lira civarındadır. Bu makineleri aldıktan sonra yaklaşık olarak 15 bin liralık atölye malzemesi de almanız gerekiyor. Bu malzemeleri ise hemen hemen her ilde bulunduğu üzere mobilyacılar sitesinden bulabilirsiniz.
MOBİLYA ATÖLYESİ AÇMAK
MOBİLYA ATÖLYESİ AÇMAK
Malzeme ve makine konusunu hallettikten sonra bulunduğunuz bölgenin belediyesine giderek ruhsatınızı çıkartın. Ruhsat için gerekli belgeler birçok belediyede farklı olmakla birlikte genellikle 2 bin lira masraf tutar.
Ruhsatınızı çıkardıktan sonra işe başlayabilirsiniz. İlk zamanlarda çok fazla müşteriniz olmayacaktır. Bu nedenle örnek ürünler tasarlamalı ve bu ürünleri şehrinizde bulunan Mobilya Mağazalarına tanıtmalısınız. Ürünleriniz başarılıysa ve iyi bir tanıtım yapabilirseniz eğer kısa sürede sipariş almaya başlayabilirsiniz.
Ayrıca kendi mobilya mağazanızı da açarak burada da ürünlerinizi satabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder