F Pasif Gelir Nedir Ne İşe Yarar - Hey, Buradayım

POPULER

sPONSOR vE rEKLAM

26 Eylül 2018 Çarşamba

Pasif Gelir Nedir Ne İşe Yarar

 Ek gelir ile karıştırılan pasif geliri herkes merak ediyor. Pasif gelir elde etmek için neler yapılabilir sorusu kafanızı kurcalıyorsa, gelin hep birlikte pasif gelire ve nasıl elde edileceğine bakalım. 

Pasif gelir aslında belli emek harcadıktan sonra elde ettiğiniz gelir. Yani bir zaman sonra emek sermayesinden para kazanmaya başlıyorsunuz.
Pasif gelirle ek iş bazen karıştırılabiliyor. Ek iş, anında yapıp para kazanacağınız bir gelir. Pasif gelir ise, emek harcadıktan sonra yatırım yapıp elde edilen gelir.
Bir bakıma siz, pasif gelirle önceden kazandığınız parayı değerlendiriyorsunuz. Bunu kaybetme durumunuzda var. Yani pasif gelir elde etmek sanıldığı kadar kolay değil.
Peki pasif geliri nasıl elde etme yöntemlerine nası örnekler verebiliriz?

Yatırım Amaçlı Ev Almak

Pasif gelir deyince akla ilk olarak kiralar geliyor. Örneğin zamanında çalıştınız ve birkaç ev aldınız. Bu evleri kiraya verdiğinizde kazandığınız gelire pasif gelir deniyor.

Araba Kiralamak

Araba çoğu zaman bir ihtiyaç ama aldığınız arabadan para kazanmak da mümkün. Hem de bu yöntem oldukça kolay. Mesela eğer arazi aracı aldıysanız, haftalık olarak aracınızı kiralayabilirsiniz. Bu sayede pasif gelir elde etmiş olursunuz.

Parayı Borsaya Yatırmak

Eğer belli miktarda paranız varsa, bunu borsaya yatırabilirsiniz. Tabii bunun için öncelikli olarak borsayı iyi takip etmeli ve araştırmalarınızı sıkı yapmalısınız.

Çekilen Fotoğraflardan Para Kazanmak

Eğer fotoğraf çekmeyi seviyorsanız, bu yöntemle para kazanmanız mümkün. Dünyaca bilinen fotoğraf sitelerine doğru etiketleme yaparak fotoğraflarınızı koyabilirsiniz. Fotoğraflarınız her kaydedildiğinde, siz pasif gelir elde etmiş olacaksınız. Yani zamanında çektiğiniz fotoğraflar size bir gelir sağlayacak.
Pasif gelir elde etmeyi sanıldığı kadar kolay sanmayın. Çünkü pasif gelir elde etmek uzun vadeli bir durum. Pasif bir geliriniz var diye aktif olan gelirinizden de vazgeçmeyin. İki işi bir arada yürütme şansınız varsa yüksek miktarda gelir elde edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder