F Türkiyede Fenomen Olan En İyi Bloglar Listesi - Hey, Buradayım

POPULER

sPONSOR vE rEKLAM

24 Eylül 2018 Pazartesi

Türkiyede Fenomen Olan En İyi Bloglar Listesi


 En İyi Bloglar Listesi

1- aorhan.comTeknoloji konusunda, Türkiye’de görüp görebileceğiniz, okuyup takip edebileceğiniz en profesyonel bloglardan biridir. İnternet teknolojilerinden tutun, masaüstü uygulamalara; mobil uygulamalardan tutun fiziksel cihazlara kadar teknoloji alanında çok geniş bir yelpazesi var. Bloglama konusunda da işinizi kolaylaştıracak pratik bilgileri aorhan.com’da okuyabilirsiniz
2- benlacivert.comKişisel blog severlerden biriyseniz, benlacivert.com ‘u bilerek veya bilmeyerek ziyaret ediyor olmalısınız. Psikoloji, ilginç anılar ve eleştiri yazıları gibi çeşitli paylaşımlar yapıyor. Diğer kişisel bloglardan en büyük farkı ise yazım tarzı. Yazılarında samimiyeti hissedeceksiniz.
3- blogacmak.com
Benim gibi kodlamadan, teknik işlerden anlamayan; bu işlere ilgi duymayan ama blog yazmak isteyenler için iyi bir rehber. Mehmet Erbay’a ait bu rehber sitede, bloglama üzerine size kestirme olacak özgün içerikler ve blogger ipuçları var. Çok da sade ve kullanıcı dostu bir blog sitesi. İnceleyin derim.
4- bolkafein.comBazılarınız onu tahsinsungur.com’dan hatırlayacaktır. Bildiğim kadarıyla yaşadığı teknik problemlerden dolayı fenomen bir blog olan tahsinsungur.com’u kapattı. bolkafein.com üzerinden yayın hayatına devam eden Tahsin, kişisel blogculukta marka olmayı başarmış, ziyaret edilesi ve feyz alınası bir blogdur.
5- burakoli.comOyun ve uygulamalardan tutun da mekan ve kurumlar hakkında inceleme yazıları paylaşan, izlediği filmler hakkında yorum yapan, şaşırtıcı bilgiler veren ve günlük bir çok konuda paylaşım yapan; kendi tabiriyle atıştırmalık bir blog. Bu bloğu incelediğinizde kesinlikle keyifli vakit geçireceğinize inanıyorum.

6- egonomik.comWeb tasarım, grafik tasarım ve yazılım gibi profesyonel konularda profesyonel yayın yapan bir blog. Bununla birlikte genel teknoloji konularını işliyor ve hayatınızı kolaylaştıracak birçok yöntemden bahsediyor. Zaman zaman sosyal sorumluluk kapsamında okunabilecek yazılar da paylaşıyor. Teknoloji konusunda profesyonel yazılar okumak istiyorsanız hiç beklemeyin 😉
7- ehliblog.comBlog yazarları için rehber niteliğinde olan ehliblog, arama motoru optimizasyonu (Seo) ‘dan tutun da, blog siteleri için kazanç yöntemleri ve daha iyi bloglar için okunması gereken birçok yazının paylaşıldığı büyük bir arşiv. Bloğunuza profesyonel dokunuşlar yapmak isterseniz Poyraz Şahin’in bloğu’nu (ehliblog.com) incelemelisiniz.
8- fozdemir.comSeyahat deneyimlerinden, kültür-sanat konularına, psikoloji hakkındaki yazılarından pazarlama ve sosyal medya yazılarına kadar çok geniş konu yelpazesi olan profesyonel bir blogdur. Fatih Özdemir, uzun yıllardır blog yazan ve blog siteleri için örnek ihtiva eden bir blogger. Listenin en iddialı isimlerinden biri olan fozdemir.com’u inceleyin.
9- fundalina.comKendisini ilk olarak Turkcell blog yazılarından keşfettiğim Funda Güleç’in dijital medya pazarlama ve teknoloji ağırlıklı bloğunu birçoğumuz biliyor olmalıyız. Bu listenin olmazsa olmazlarından fundalina.com, markalar, kültür sanat, gündelik konular ve sosyal medya gibi konuları da işliyor. Eğer bir blog fenomeni tanımak istiyorsanız ziyaret edin.
10- hizliadam.comŞuanda incelemekte olduğunuz blog. Kendi bloğumu listeye dahil edip etmeme konusunda karar vermek için listedeki diğer bloglar ile çeşitli karşılaştırmalar yaptım. Sayısal verilere ve çeşitli ölçüm araçlarına dayanarak yaptığım karşılaştırmalarda HızlıAdam’ın da rahatlıkla bu listede olabileceğini gördüm. Hızlı adam, rekabetçi piyasada kişi veya markaların daha fazla para kazanmasını amaçlayan, pazarlama ağırlıklı bir blog sitedir.

11- kaganuslu.comKişisel bloglar arasında çok beğendiğim ve bu listede muhakkak olması gerektiğini düşündüğüm bloglardan biri de kaganuslu.com
Kişisel blog olmasına karşılık ağırlıklı olarak işlediği konular: Blog, webmaster, internet teknolojileri, mobil teknolojiler, sosyal medya ve diğer benzer konular.
12- kelimelerbenim.comÖdüllere doymayan kişisel blog kelimelerbenim.com ‘u halen daha bilmeyenler, görmeyenler, okumayanlar varsa çok şey kaçırıyorlar demektir. Blog siteleri arasında hemen farkedilen ve özellikle yazım tarzıyla ön plana çıkan Sezer İltekin’in bloğunu incelemeden blog okuyorum demeyin. Tek kelime ile “Mükemmel”
13- leventisikli.comStandart gezi bloglarından ve her sayfada peri bacalarını görmekten sıkılanlar için çok keyifli bir alternatif. Bizzat gezip gördüğü ve de özellikle EĞLENDİĞİ yerler üzerine blog yazan Levent Işıklı, bu listenin olmazsa olmazlarından. Yurtdışı seyahatleri, gittiği yerlerdeki eğlence mekanları ve ulaşım seçenekleri gibi konularda rehberlik yapan Levent Işıklı, makalelerinde merak edebileceğiniz bir çok soruyu siz sormadan cevaplıyor. Göz atmanızı öneririm.

14- mehmetcabar.comBir konu düşünün ve o konuyu en çarpıcı halde nasıl sunabilirim sorusunu Mehmet Cabar’a sorun. Mutluluk satıcısı mottosuyla yayın yapan mehmetcabar.com kişisel yazım yeteneği ile ön plana çıkan, “içerik kraldır” söylemini sonuna kadar ıspatlayan sade ve kaliteli bir blogdur. İncelediğinizde ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız 😉
15- mehmetergenoglu.comFırsat buldukça kategorileri genişletmeye çalışıyorum. Bildiğiniz gibi, özellikle de uzmanlığını blog sitesinde sergileyen ve spesifik konuda yazan bloggerları her zaman beğeniyorum. Mehmet Ümit bey, kalp ve damar cerrahisi uzmanı. Bir ajans ile anlaşıp kendisine kartvizit görevi gören web sayfası yaptırmak yerine; %100 özgün, doyurucu ve uzmanlık gerektiren blog postları paylaşıyor. Yazıları adeta emek dolu, bloğu da olması gereken sadelikte.
16- muzikmutfagi.com
Müzikle ilgileniyorsanız; hele ki elektronik müzikle ilgileniyorsanız ses mühendisi & Aranjör Özkan Meydan‘ın tamamen özgün ve deneyim dolu blog sitesini keşfetmemiş olmalısınız. Blog sitesinde, elektronik müzikle ilgilenenlere çok önemli tüyolar veriyor, müzik teknolojilerini kullanmayı öğretiyor. Hande Yener’e yaptığı remix çalışmasından sonra elektronik müziğin Türkiye’de dinlenme potansiyelini ön plana çıkaran Özkan Meydan, kendisi gibi genç yeteneklerle Türkiye’de elektronik müziği parlatan aranjör olmak için çok çalışıyor. Ben de bu çabasını takdir ediyorum.
17- oguzveliyavas.comSosyal medya, pazarlama, teknoloji ve bloglama hakkında yayın yapan profesyonellerden biri daha. Kazançlarınızı arrıtacak birçok yöntemi bu blogda incelemeniz mümkün. Sade ve kullanıcı dostu tasarıma sahip, sıkı bir blog incelemek için acil ziyaret edin 😉

18- profesyonelblogger.blogspot.com.trBlogspot altyapısını kullanan blog siteleri arasında bildiğim en profesyonel blog sitesidir. Vural Egemen Sarıgöz’ü www.srgz.blogspot.com.tr (eski bloğu) adresinden hatırlıyor olmalısınız. Şuan internet, internet teknolojileri ve bloglama hakkında kapsamlı makaleler başta olmak üzere benzer konuların da yer aldığı bloğunda yayın hayatına devam ediyor.
19- SeoSozluk.comBlog okumayı seviyorum ama özellikle tek bir uzmanlık alanına odaklanmış blog sitelerini sevmenin ötesine geçip aşk tadında duygular besliyorum 🙂 Dijital pazarlama danışmanı Emre Tonguç’un yazdığı SEO konulu yazılardan öğreneceğiniz çok şey olmalı. Arama motoru optimizasyonu konusunda yüzlerce site bulmanız mümkün ama SeoSozluk.com dijital bir dükkan değil; sürekli faydalı makaleler paylaşan uzman bir blog. Zaten işinde uzman olduğu için müşterileri ona bloğu üzerinden ulaşabiliyor. Sosyal medya ve Seo konularıyla ilgileniyorsanız bu bloğu takibe almalısınız.
20- spaksu.comweb tasarım, arayüz ve teknoloji konularında yayın yapan fenomen bloglardan bir diğeri de spaksu.com
Özellikle tasarım meraklılarının mercek altına alması gereken bir blog. Kesinlikle inceleyin!

Şimdi buraya ne yazsam bilemedim. Kişisel Blog=suskumru | suskumru= Kişisel Blog
Çağrı Mustafa Alkan’ı tanımayan var mı? Zannetmiyorum. Blog siteleriyle ilgilenen herkes onu tanıyor olmalı. Lafı hiç uzatmadan bir fenomenin bloğu demek istiyorum. İnceleyin
22- teakolik.comDonanım ve ağ (network) uzmanı bir bloggerın profesyonel yayın yapan bloğudur. Tahmin ettiğiniz gibi ağırlıklı konular teknoloji, bilgisayar ve bilişim. Çok fazla çay tüketen bir blogger olduğu için teakolik (çaykolik) ismiyle anılmaktadır.
23- timurdemir.com.trEnlerin olduğu her listede muhakkak adı geçen timurdemir.com.tr bloglama konuları başta olmak üzere; içerik pazarlama, sosyal medya pazarlama ve SEO (arama motoru optimizasyonu) konularında marka olmuş bir blog sitesidir. Aynı zamanda sahibi Timur Demir’in blog koçluğu misyonu da var. Blog denildiğinde akla ilk gelen isimlerden biri olan Timur Demir’in bloğunu inceleyiniz..
24- turkmustafa.comBu aralar bloğunu pek güncellemese de bu listede adı geçmesi gereken bloglardan biri çünkü yazdığı zaman kişisel blogculuğun hakkını veriyor. Bu arkadaş da çok çay tüketir 🙂
25- usluer.netTıpkı suskumru gibi kişisel blog denildiği zaman ilk akla gelen isimlerden biri de İsmail Usluer’in bloğudur. Eleştiri, güncel konular, internet, teknoloji, tavsiye film-kitap gibi konularda kesinlikle okunası makaleler paylaşıyor. İnceleyin
26- yemre.comweb tasarım, görsel tasarım ve internet araçları hakkında yayın yapan yemre.com sosyal sorumluluk kapsamında paylaştığı yazılarla da ön plana çıkmayı başarmış bir blogdur. Yunus Emre Ceyhan’ın bloğunu incelerseniz takibe alacağınıza garanti verebilirim.
27- wpmavi.comBlog ipuçları, blog pazarlama ve bloglama hakkında benzersiz makaleler okuyabileceğiniz tamamen fayda odaklı bir blog. Bu bloğun en önemli özelliklerinden biri de “Soru Sor” butonuna sahip olması. Yani siz soruyorsunuz Burak Oran kaleme alıyor. Profesyonel bir blog için takibe alınması gereken bloglardan biri de  wpmavi.com – Ne yapın ne edin takibe alın derim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder