F Facebook'a Siber Saldırı Yapıldı - Hey, Buradayım

POPULER

sPONSOR vE rEKLAM

30 Eylül 2018 Pazar

Facebook'a Siber Saldırı Yapıldı


Dünyanın en büyük sosyal medya platformu Facebook’un üzerindeki kara bulutlar bir türlü dağılmıyor. Geçtiğimiz aylarda pek çok veri skandalı ile dünyada gündem olan sosyal medya devi, yine siber saldırganların hedefi olmuş durumda. Geçmişte yaşanan veri skandalında kullanıcı verilerini Apple, Amazon gibi devlerin de olduğu 60 şirketle paylaştığı ortaya çıkan Facebook, yine milyonlarca kullanıcının güvenliğini etkileyen siber saldırı ile karşı karşıya kaldı.
Sosyal medya devi yaptığı açıklama ile 25 Eylül Salı günü 50 milyondan fazla hesabın etkilendiği bir siber saldırı yaşandığını açıkladı. Yapılan açıklamada saldırının farkında olduklarını ve yaşanan güvenlik açığının hemen ardından FBI ile temasa geçildiği belirtildi. Siber saldırı sonrası sosyal medya devinin 90 milyondan fazla hesabı çıkış yapmaya zorladığı belirtildi.

Facebook’tan Saldırı İtirafı

Facebook’tan Saldırı İtirafı

Yaşanan siber saldırı sonrası Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, durumun ciddiyetinin farkında olduklarını ve tüm önlemleri almak adına titizlik içinde çalıştıklarını belirtti. Güvenlik açığının profil ayarlarında bulunan “Başkasının Gözünden Gör” özelliğinden kaynaklandığı ve kullanıcının giriş yaptığı sırada bazı kodları açığa çıkardığı ifade edildi. Şirket yetkilisi Guy Rosen, şu an için herhangi bir sorun olmadığını ve kimsenin şifresini değiştirmesine gerek olmadığını açıkladı.
Sosyal medya devi yaşanan güvenlik açığı ile ilgili yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Soruşturmamıza henüz başlamış olmakla birlikte olaydan etkilenen hesapların verilerinin gerçekten ele geçirildiği hakkında şu anlık bir bilgimiz yok. Aynı zamanda verilerin kötüye kullanılıp kullanılmadığını ve hack girişiminin arkasında kim ya da kimler olduğu da henüz keşfetmiş değiliz. Ancak bu soruların cevapları için oldukça sıkı çalışıyoruz. Etkilendiğini düşündüğümüz başka hesapların keşfedilmesi durumunda onların da giriş kodlarının sıfırlanacağını bildirmek isteriz.”

Saldırıdan Türkiye’deki Kullanıcılar da Etkilendi

Saldırıdan Türkiye’deki Kullanıcılar da Etkilendi

Facebook’a yapılan son siber saldırının etkilerinin bazı Türk kullanıcılar üzerinde görüldüğü de ifade ediliyor. 90 milyondan fazla hesabın çıkış yapmaya zorlandığı siber saldırı sonrası, sosyal medya devi yaptığı açıklama ile kullanıcılarından özür diledi.
Milyonlarca hesabı etkisi altına alan hack olayı sonrası şirket hisselerine de olumsuz yansıdı. Skandalın ortaya çıkmasının ardından Facebook hisseleri borsada yüzde 2.6 değer kaybı yaşadı ve 164 dolar seviyesine geriledi. Son yıllarda güvenlik skandallarından başını bir türlü kaldıramayan sosyal medya devinin, önümüzdeki döneme dair ne gibi kararlar alacağı ise merak konusu .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder