F Türkiye ile ABD Arasında Krize Neden Olan F-35 Savaş Uçağı Düştü! - Hey, Buradayım

POPULER

sPONSOR vE rEKLAM

30 Eylül 2018 Pazar

Türkiye ile ABD Arasında Krize Neden Olan F-35 Savaş Uçağı Düştü!



Bilindiği üzere son dönemde ABD ile Türkiye arasında gerilimin boyutuna önemli bir artış yaşanmıştı. Gerilime neden olan başlıca konulardan birisi ile Türkiye ile ABD arasında gerçekleşmesi beklenen F-35 teslimatı oluyor. Konu ile ilgili birbirini tutmayan açıklamalar sonrası, son teknolojiF-35 savaş uçaklarının Türkiye’ye teslimatı, içinden çıkılmaz bir hal almıştı.
Konuyla ilgili tartışmalar dindi derken ABD’de F-35’ler ile ilgili üzücü bir olay yaşandı. ABD Hava Kuvvetlerine bağlı F-35 savaş uçağının eğitim uçuşu sırasında düştüğü belirtildi. Güney Carolina eyaletinde bulunan Deniz Piyadeleri’ne ait Beaufort Hava Üssü’nden kalkışını gerçekleştiren uçakla olan bağlantının 8 km sonra kesildiği açıklandı.

Tarihin ilk F-35 Kazası

Tarihin ilk F-35 Kazası

Yaşanan uçak kazası F-35 tarihinde bir ilk olarak kayıtlara geçmiş oldu. Yaşanan üzücü kazada pilotun uçaktan atlamayı başardığı ve doktorun müdahalet ettiği belirtilirken, sağlık durumu hakkında detaylı bir bilgiye ulaşılmış değil. Yaşanan kaza benzeri bi olay, 2016 yılının Ekim ayında aynı yerden havalanan bir F-35B’nin motorunun alev alması ile gerçekleşmişti.
Uçağın motorunun alev alması ile beraber pilot zorunlu iniş yapmış ve daha feci bir kazadan kıl payı kurtulmuştu. Yine geçtiğimiz Ağustos ayında ABD’ye ait F-35A Lightning II model savaş uçağı acil iniş anı uçağın ön dikmesinin çökmesi ile sonuçlanmıştı. Her ne kadar yakın geçmişte çeşitli sorunlar yaşansa da ilk kez bir F-35 savaş uçağı düşmüş oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder